top of page
  • Writer's pictureBold Marketing

Τι είναι SEO και γιατί είναι σημαντικό για μια επιχείρηση;

Μία ερώτηση που μας κάνουν συχνά είναι «Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization);» Ακούγεται πολύπλοκο, όμως, στην πραγματικότητα είναι πιο απλό από όσο νομίζετε.


Εάν η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας δεν έχει επισκέπτες, ίσως να μην έχει και λόγο ύπαρξης. Σημασία έχει ο ιστότοπος σας να έχει επισκεψιμότητα και να μάθουν για την επιχείρηση σας οι πιθανοί σας πελάτες. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο ούτως ώστε να οδηγείται ο κόσμος στην ιστοσελίδα σας.

Το SEO είναι ένα εργαλείο του digital marketing που κάνει ακριβώς αυτό. Βελτιστοποιεί τις ιστοσελίδες για τις μηχανές αναζήτησης.

Μία μηχανή αναζήτησης, όπως για παράδειγμα η Google, επιδιώκει να εμφανίζει αποτελέσματα ποιοτικά και σχετικά με το αντικείμενο που αναζητά το κοινό. Το SEO βελτιώνει την ταξινόμηση (ranking) που έχει μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.



Ο βασικός παράγοντας για να εμφανίζεται η δική σας ιστοσελίδα σε ψηλή θέση είναι το περιεχόμενο να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά, τις οποίες ένας πιθανός πελάτης θα πληκτρολογήσει στη μηχανή αναζήτησης για να βρει αυτό που ψάχνει και εσείς προσφέρετε.


Στην ερώτηση αν το SEO είναι απαραίτητο σε όλες τις επιχειρήσεις, η απάντηση είναι σχεδόν σε όλες! Εάν προσφέρετε προϊόντα ή υπηρεσίες για τα οποία οι πιθανοί σας πελάτες αναζητούν πληροφορίες μέσω των μηχανών αναζήτησης του διαδικτύου, τότε το SEO είναι υψίστης σημασίας για εσάς.


Για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα το SEO πρέπει να γίνεται σωστά. Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιώντας σωστά τις λέξεις και φράσεις κλειδιά μπορεί να φέρει στην επιχείρηση σας εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε χρησιμοποιώντας SEO σε μια ιστοσελίδα είναι:

  • Αύξηση κυκλοφορίας (Traffic) – Όσο πιο ψηλά στα αποτελέσματα κατατάσσεται μία ιστοσελίδα, τόσο θα αυξάνεται και η επισκεψιμότητα της.

  • Αξιοπιστία και εμπιστοσύνη - Οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης θεωρούνται πιο αξιόπιστες επιλογές και έχουν περισσότερες πιθανότητες να τις επισκεφθούν πιθανοί πελάτες.

  • Να παραμείνετε εντός συναγωνισμού – Εάν οι ανταγωνιστές σας αξιοποιούν τη χρήση SEO, τότε θα πρέπει και η δική σας επιχείρηση να επενδύσει σε αυτό. Διαφορετικά όταν οι χρήστες αναζητούν προϊόντα ή/ και υπηρεσίες της κατηγορίας που ανήκει η επιχείρηση σας, θα οδηγούνται στον ανταγωνισμό σας.

  • Παρουσία 24 ώρες το 24ωρο – Μία σωστή καμπάνια SEO κατατάσσοντας την επιχείρηση σας ψηλά στην αναζήτηση, καθώς η ιστοσελίδα σας δεν σταματά ποτέ να δουλεύει, είναι σαν να έχετε πωλητές να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέρα και νύχτα.

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μια επιχείρηση χρησιμοποιώντας SEO είναι πολλά και σημαντικά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί μια σωστή στρατηγική SEO για εξασφαλισμένη επιτυχία.



14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page